Hotstone massage

Een hotstone massage is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De warmte en de “druk” van de verwarmde stenen dringen diep door in de spieren. Een hotstone massage verlicht spanningen en kan je nadien weer veel energie geven. Na een legging van de warme stenen op het lichaam word je verder los gemasseerd met andere warme stenen en warme olie. Het lichaam wordt zodoende optimaal gestimuleerd om spanningen en afvalstoffen los te laten en af te voeren.

Een hotstone massage stimuleert de orgaanfuncties, de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt een hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.

Tijdens een hotstone massage wordt zowel met de handen als met warme stenen gemasseerd. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 á 50 graden. De stenen die ik hiervoor gebruik zijn door de natuur afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. Tijdens een hotstone massage worden zowel grote als kleine stenen gebruikt.

Een hotstone massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte, lichte druk en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden,wat de massage effectiever maakt. Een hotstone massage kan hiermee bijdragen aan het verbeteren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.